หน้าเว็บ

รวมเรื่องฮิตติดหน้า 1

วันอังคารที่ 18 กันยายน พ.ศ. 2555

ลาบปลาค้าว

ลาบปลาค้าว


เชิญชมและเชิญชิมได้เลยคับ




 
เฮากะจัดการเลาะเนื้อ เถือหนังปลาออกมาเลย เว้าปานหนังจีนเด้เดียวเนี่ย อิอิ ตอนเลาะเนื้อออกมาบ่มีรูป เพราะมือบ่ว่างคับ เอาเนื้อไว้ต่างหากรอการเถือหนังออก


ส่วนนี้เป็นหัวกับส่วนอื่นที่สับไว้ถ่าต้มส้ม กินกับลาบอีกต่างหาก หนังที่เฮาเอาเนื้อออกกะมาต้มนำกันเลย ขวดเขียวๆแดงๆทางเทิงนั้นกะเป๊กไปนำ เฮ็ดไปนำ มันจั่งเพลินดีตั้ว



ต้มไว้ก่อนเลยเนาะคับ จั่งไปเฮ็ดลาบ คือลาบแล้วๆกะตักออกไปกินได้เลยหั่นหนา ลาบเฮ็ดใหม่ๆจั่งแซบตั้วเนาะ เว้ายืดยาว ค้างหม้อเลย สังเกตเบิ่งหม้อแล้ว หม้อหน่วยนี้บ่แม่นแต่ผมเข้า ป.1 พุ้นได๋บุ๊ อิอิ ฝานั้นกะบ่แม่นฝามันดอก โชว์สื่อๆ แต่ว่าบ่ฮั่วเด้ ต้มแกงได้สบายเนาะ อย่าคิดหยังหลาย สับหัวข่า หัวขิงไคใส่ลงไป ผมบ่ใส่ใบบักกรูดดอก เฮ็ดแบบบ้านๆ ระหว่างที่รอหม้อฟดกะแล่นไปเด็ดบักขามดิบมาจักสี่ห้าหน่วย เอามีดทุบพอแตกกะถิ่มใส่หม้อเลย อย่าลืมเกลือหยุมหนึ่งถิ่มไปนำ ขออภัยบ่มีภาพ เฮ็ดผู้เดียว แล่นหาอั่นนั้นอั่นนี้ เลยบ่ได้ถ่ายฮูปกะยังว่า รอให้หม้อฟดอย่างแฮงซะก่อนเนาะ


น้ำฟดลั้วะๆดีแล้ว กะเอาปลาลงหม้อเลย ตามสูตรเนาะ อย่าคน เอาไว้จั่งซั้นหละ รอให้ปลาสุกซะก่อน


ปลาสุกแล้ว กะปรุง ซิมเบิ่งก่อน ส้มบ่ เค็มบ่ จั่งปรุงเพิ่ม น้ำปลา ผงชูรส ให้กลมกล่อม บ่ต้องจัดหลาย เพราะว่าสิไปซดตอนกินลาบพุ้นเด้ แม่นบ่คับ แล้วกะอย่าลืมเอาพริกแห้งเสียบไม้จี่ไว้พร้อมคับ คั่วกะได้ ให้ไหม้ๆจักหน่อยจั่งหอมเนาะ ปรุงพอใจแล้วกะหักพริกจี่โฮยลงไป ผักซีหอม (ผักหอมป้อม) โฮยหน้าลงไป ปิดไฟได้เลยคับ


เนื้อซุมหว่างหั่นหละคับ เถือหนังออกเอาแต่เนื้อ สับให้แหลก บีบบักนาวจักสองหน่วย ใส่เกลือจักหน่อย คั้นคักๆ แล้วกะปั้นน้ำออก ได้จั่งซี้หละ


ใส่พริก ข้าวคั่ว ที่เห็นขาวๆนั้นเกลือเด้อบ่แม่นผงชูรส ชูรสบ่ได้ใส่ขั้นตอนนี้ดอก อิอิ แล้วกะคนเลยคับ หรือว่ามือคั้นเอากะได้ แต่ว่าผมเอาทัพพีคนเอา ย้านลาบมันสิเค็มโพด 


ใส่เครื่องปรุงลงไป น้ำปลา ผงชูรสหน่อยเดียว เพราะว่าเนื้อปลามันสิออกนัวๆในโตมันอยู่แล้วเนาะ (คึดว่า) ตอนปรุงผมบ่ได้ใส่บักนาว แต่ว่าใส่บักกอกแทนคับ เฮ็ดไปนำ ซิมไปนำ จนคึดว่าแซบพุ้นหละ




จั่งใส่ผักเป็นรายการสุดท้าย ผมกะใส่ต้นหอมซอย ผักซี (อยู่บ้านเอิ้นผักหอมป้อม) แล้วกะหัวข่าซอยละเอียดจักหยุมหนึ่ง คนให้เข้ากันอีกเทื่อหนึ่ง กะเป็นอันเสร็จคับ




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น