หมกปลาลูกคอก
มีของกินมาฝากอีกแล้วละจ้าพี่น้อง แนวถนัด
พอดีว่าฝากแม่ค้าขายปิ้งไก่เจ้าประจำเผิ่นซื้อปลาลูกคอกมาให้ แนวได้ยินเผิ่นว่าถุงละ30บาท
ได้หลายยุได๋ไคก่อจะไปซื้อขีดละ25บาทในตลาด กะเลยฝากเผิ่นซื้อพร้อมกับเห็ดนางฟ้าถุงใหย่ถุงละ 60 บาท
ฝากเผิ่นซื้อให้ยุหน้าฟาร์มเห็ดเจ้าประจำของเผิ่น จ้า
คึดอยากกินหมกปลาลูกคอก หลายมื้อละวางแผนล่วงหน้าเป็นอาทิตย์
ฮ่าๆตั้งแต่เริ่มขอใบตองนำแม่ค้าเผิ่น เผิ่นกะใจดีๆ ตัดมาฝากให้แบบบ่คิดตังก์ ฟรีจ้า
30 บาทกะไดหลายคือเผิ่นว่ายุจ้า ล้างน้ำดีๆให้สะอาด
แล้วกะตำเครื่องแกงใส่ มี พริก กะเทียม เกลือ ลำข่า และ บักขามน้อย
เนื่องจากว่าตะไคร้บ่มีกะเลยตัดลำข่ามาตำใส่แทนคาดว่าจะแทนกันได้ยุจ้า อิอิ
ใส่บักขามน้อยแทน จากนั้นกะปรุงใช้วิธีกะหรือความรู้สึกคึดว่าน่าจะพอดีแซบ ใส่ชูรส น้ำปลาร้า ใบผักตู่
นอกจากนี้กะยังมีเห็ดนางฟ้าดอกน้อยๆเอามาฉีกเป็นชิ้นน้อยๆ แล้วกะคนให้เข้ากัน
จากนั้นกะเอาใบตองมาห่อ
ห่อได้ 5 ห่อ พอดีเป๊ะ อิอิ บ่ได้ห่อใบตองดนรูปทรงอาจจะสวย
นู๋น้อยใช้วิธีเอาไปนึ่งก่อนเด้อจ้า เพราะบ่มีเวลานั่งเฝ้า อิอิ
กะเวลาว่า สุกแล้ว นู๋น้อยกะจั่งเอามาย่างไฟอ่อนๆ มีจี่บักพริกอ่อนกับเห็ดนางฟ้าที่จิกไว้นำ
จะเอาไปตำแจ่วกินแลง ระหว่างรอกะกินหนมจีนถ่า นั่งเบิ่งหมกปลาไปนำ บ่เป็นการเสียเวลา
ได้เวลาอั่นสมควรแล้วกะ แกะห่อหมกออกพิสูจน์รสชาด ก่อนย้านขายหน้าเจ้าของ
ว้าววปรากฏว่ารสชาดออกรสส้มๆนัวๆ เป็นอั่นว่า ผ่าน))))))))))จ้า
ที่มา http://www.baanmaha.com/community/thread43318.html
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น